Donor worden of niet? 11.000 Nieuwkopers ontvangen een brief. Foto ter illustratie de Bibliotheek Rozet.
Donor worden of niet? 11.000 Nieuwkopers ontvangen een brief. Foto ter illustratie de Bibliotheek Rozet. (Foto: )

11.000 Nieuwkopers ontvangen donorbrief

Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Nieuwkoop die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 31 oktober een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 11.000 Nieuwkopers. Voor vragen over de nieuwe donorwet en hulp bij het invullen van je keuze in het Donorregister, kun je terecht bij veel bibliotheken.

Nieuwkoop- Sinds 1 juli 2020 geldt in Nederland de nieuwe donorwet. Iedereen vanaf 18 jaar die in een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, komt in het Donorregister. Vanwege het coronavirus krijgen zij extra tijd om hun keuze in te vullen.

Inwoners van gemeente Nieuwkoop die nog geen keuze hebben ingevuld op donorregister.nl, ontvangen de eerste brief rond 31 oktober. Bij de brieven zit het formulier waarop zij hun keuze kunnen invullen. Wie zes weken na ontvangst van de brief geen keuze invult, krijgt een tweede brief. Onderneem je daarna ook geen actie? Dan kom je met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ in het Donorregister. Hier ontvang je een bevestigingsbrief van. Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ betekent dat je organen en weefsels na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden