<p>Burendag wordt een online quiz. Foto: Oranjefonds</p>

Burendag wordt een online quiz. Foto: Oranjefonds

(Foto: )

Met je buren online quizen tijdens Burendag

Dit jaar wordt er voor het eerst een digitale activiteit toegevoegd aan de viering van Burendag. Alle buurten van Nederland kunnen op zaterdag 26 september, van 19.30 uur – 21.00 uur, meedoen aan een online Burendag Pubquiz.

Regio/Alphen - De 15de editie van Burendag staat in het teken van ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Met deze extra digitale activiteit willen initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds iedereen de mogelijkheid geven deze dag met hun buren te vieren.

De Pubquiz heeft plaats als aanvulling op het programma dat de buurten zelf bedenken en is ook voor buurten toegankelijk die zich nog niet hebben aangemeld. De bijna 4000 buurten die zich nu al hebben aangemeld voor Burendag, organiseren activiteiten conform de RIVM-richtlijnen. Want ook met anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten te bedenken. Bijvoorbeeld een bingo voor de deur, een spelletjesmiddag voor de buurtkinderen of een fietstocht met alle buren.

Aan de online Burendag Pubquiz kan iedereen meedoen door samen met zijn buren een team te vormen.Buurtcontact is nu immers nog belangrijker dan voorheen. Volgens de organisatie zijn er mooie prijzen te winnen. Aanmelden kan via www.burendag.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden