<p>De Kenzy Skate-inn was een groot succes. Foto: Sandra de Heij&nbsp;</p>

De Kenzy Skate-inn was een groot succes. Foto: Sandra de Heij 

Kenzy Skate-inn bij Europapark

De Kenzy Skate-inn had zondag plaats bij het Europapark. Deze skate-inn is georganiseerd door jongeren voor jongeren met behulp van Boost jongerenwerk en de gemeente. De jongeren zijn erg gemotiveerd in het meedenken en participeren met nieuwe ideeën.

Aangeleverd

Alphen aan den Rijn- Tijdens het brainstormen kwam de wedstrijd ter sprake. Ricardo Garnier trok de stoute schoenen aan en maakte een plan hoe hij de wedstrijd zou willen organiseren. Dit heeft hij aan Participe Alphen aan den Rijn gegeven en hij vroeg of op zijn manier het evenement met diverse disciplines op touw kon worden gezet.

Met meerdere jongeren was het een prima initiatief, vond de organisatie. Met zeven jongeren is de activiteit binnen no time op poten gezet.”Natuurlijk samen met de gemeente maar er zijn ook zaken gesponsord, bijvoorbeeld een barbecue met hamburgers, door restaurant de Lelie en muziek van dj school Alphen, wat in coronatijd fantastisch is”, vertelt Sandra de Heij van Participe Alphen aan den Rijn.

“Verder hebben de jongeren zelf de prijzen en jury geregeld. Iedereen van elke leeftijd en elk niveau mocht meedoen. Het moest heel laagdrempelig zijn en vooral voor de fun. Er mocht weliswaar geen reclame worden gemaakt, in verband met de coronamaatregelen, maar het was vol en de toeschouwers hebben zich gelukkig aan de regels gehouden.”

BMX, skaten en inliners

Omdat er vier disciplines waren, was het voor de bezoekers ook echt een spektakel om naar te kijken. Eerst waren de steppers aan de beurt, daarna de BMX , toen de skateboarders en als laatste de inliners. Per discipline gingen ze eerst in rondes van drie tot vier deelnemers strijden tegen elkaar. Ze hadden een paar minuten om hun kunsten te laten zien. De flips, salto’s en spins vlogen je om de oren. Uit alle disciplines werden besten bekend gemaakt om tegen elkaar te strijden in de finale, die zouden later op de dag zou plaatshebben. Tussendoor werden er op de barbecue hamburgers gebakken voor de deelnemers en werd er samen lekker gegeten.

De sfeer was volgens de organisatie gemoedelijk en gezellig. Jong en oud kwamen kijken naar kleinkinderen, kinderen en vrienden. Op de lekkere muziek deed iedereen zijn best in zijn eigen discipline en werd iedere deelnemer aangemoedigd.

Finales

En dan de finales: een minuut individueel en daarna nog twee beste tricks. Er werd onderling gestreden. “Het waren mooie finales die spectaculair waren om naar te kijken”, aldus de trotse De Heij.

Noot redactie: Dit artikel is aangeleverd door Sandra de Heij.

Verder hebben de jongeren zelf de prijzen en jury geregeld

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden