<p>Binnenkort kun je je techniek trainen bij FTC Avanti. Foto: Fred Peters</p>

Binnenkort kun je je techniek trainen bij FTC Avanti. Foto: Fred Peters

(Foto: )

Start2bike toerfiets trainingen bij FTC Avanti

Ben je onlangs gestart met wielrennen? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Tijdens 4 trainingen van ieder 3 uur op de zondagen 4, 11, 18 en 25 oktober schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Elke training staan twee thema’s centraal.

Alphen- Je start de eerste training op de besloten wielerbaan van de FTC Avanti, aan de Amerikalaan, voor de basistechnieken. Daarna ga je de weg op om de technieken toe te passen. Onder leiding van ervaren fietskapiteins van FTC Avanti wordt er een mooie route uitgezet en fietsen we met een snelheid tussen de 25 en 28 km op de teller, dit wordt bepaald door de mogelijkheden van de groep. Na afloop drinkt de groep koffie in het clubhuis van FTC Avanti.

Tijdens iedere training staat steeds een thema centraal: balans, obstakels, bochten, tempo of peloton rijden, klimmen en dalen uit de wind rijden en kop over kop rijden. Je doet verschillende oefeningen en krijgt gerichte aanwijzingen van de trainer.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site van de NTFU https://www.start2bike.nl/startlocaties/ftc-avanti-race/. De deelnemerskosten zijn 37.50 te betalen via de NTFU.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden