Deel van kunstwerk de oermoeder. Foto: Willemien van Trijffel
Deel van kunstwerk de oermoeder. Foto: Willemien van Trijffel (Foto: willemien van trijffel)

Bijzondere kunst van Willemien te zien in Triggr

Willemien van Trijffel exposeert tot eind september haar portretten in potlood in Cultureel Centrum Triggr. Ook hangen er een paar naakten, en in de vitrine toont zij beeldhouwwerk.

Ter Aar- Willemien legt naar eigen zeggen haar ziel in haar schilderwerk, haar beeldhouwwerk, haar aquarellen, haar textielwerk, eigenlijk in alles, zowel abstract als figuratief. Zij legt zowel in haar kinderkopjes als in een portret van een honderdjarige vrouw de ontroering, de intimiteit. In de vitrine valt ‘de oermoeder’, het archetype van De Vrouw op.

Cultureel Centrum Triggr is gevestigd aan de Middelweg 5 in Ter Aar en alle weekdagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Willemijn is geboren en getogen in Rotterdam, maar heeft haar atelier in Nieuwkoop. In Rotterdam heeft ze jaren tekenles gehad van Gijs Voskuil, een oud- leraar aan de Kunstacademie in Rotterdam. Samen werkten ze met uitsluitend zwart potlood in zijn atelier naar zowel portret- als naaktmodellen. En omdat hij volgens haar een hele goede didacticus was, heeft hij een goeie basis in haar werken gelegd. In opdracht tekent ze portretten van zowel mensen als dieren. Later volgde ze veel workshops en is ze zich gaan toeleggen op steen bewerken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden