<p>De zwemmers van z.v. de Plas zwommen afgelopen zaterdag maar liefst 15 kilometer. Foto: Casper van der Linden</p>

De zwemmers van z.v. de Plas zwommen afgelopen zaterdag maar liefst 15 kilometer. Foto: Casper van der Linden

Heren van de Plas zwemmen 15 km

Vijf lange afstandszwemmers van Zwemvereniging de Plas uit Nieuwkoop hebben zaterdag 5 september maar liefst vijftien kilometer gezwommen. Dit deden de mannen van de waterpolo-afdeling van de club als voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Van de redactie

Nieuwkoop- Reikhalzend hadden de heren naar zaterdag uit gekeken. Om 8 uur s’ochtends startten de mannen vanaf de steiger bij Tijsterman. Het weer was perfect: een klein zonnetje, wat wind en de watertemperatuur was rond de 19°C. Omdat er een lange tijd in het water verbleven moest worden, zwommen de mannen met een wetsuit. De zwemfanaten begonnen van Tijsterman, via de schepengaten, de sluis in slikkendam, door de kromme Mijdrecht naar de pannenkoekenboerderij in de Hoef. Uiteindelijk hebben ze na een tocht van bijna vijf uur de kant bij de pannenkoekenboerderij in de Hoef aangetikt. “Een geweldige prestatie en goede voorbereiding op het komende waterpoloseizoen”, aldus Casper van der Linden van de club.

Door de coronacrisis mochten de zwemmers van de Nieuwkoopse zwemvereniging al vanaf maart niet meer in zwembad de Wel trainen. Gelukkig liet het weer het toe om al vroeg de training te hervatten in de Nieuwkoopse plassen. Eerst nog met zwempak (wetsuit) en later kon er, door de hoge temperaturen zonder wetsuit worden getraind. Om goed voorbereid te zijn op de monstertocht, trainden de vijf mannen van april t/m augustus wekelijks drie keer. Tussentijds werd er nog een afstand van tien kilometer afgelegd om te zien of de heren op de juiste weg waren. Dit was een succes, dus werden de wekelijkse trainingsafstanden opgevoerd. Het bleek een gouden vondst, aangezien de heren de tocht met verve hebben volbracht.

Voor degenen die ook gek zijn op zwemmen, bestaat er vanaf heden de mogelijkheid je op te geven voor verschillende zwemsporten. “Op dit moment kunnen we weer veilig in het zwembad de trainingen houden. Volgend jaar rond mei kan er weer in de Nieuwkoopse plassen getraind worden”.
Kijk op: www.zvdeplas.nl

11stedenzwemtocht

Hoewel de prestatie van de Nieuwkoopse zwemmers erg knap is, kan het nog heldhaftiger. Op 21 juni 2019 begon topzwemmer Marcel van der Weijden om 17.26 uur in Leeuwarden aan zijn tweede poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Hij zwom langs elf Friese steden, een tocht van circa 200 kilometer. Op 24 juni 2019 om 19.30 uur voltooide hij na ruim drie etmalen zijn zwemtocht in Leeuwarden. Van der Weijden haalde met de zwemtocht een bedrag van ruim 3,9 miljoen euro binnen voor KWF Kankerbestrijding.

Een geweldige prestatie en goede voorbereiding

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden