Zaterdag is het Stoepjesconcert bij de Adventskerk. Foto: PR
Zaterdag is het Stoepjesconcert bij de Adventskerk. Foto: PR

Stoepjesconcert met piano voor de Adventskerk

Alphen aan den Rijn- Stichting Open Monumentendag Gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om vanwege het coronavirus geen Open Monumentendag te houden komend weekend. Dit betekent dat ook de Adventskerk niet geopend zal zijn voor het publiek. Ondanks deze hindernis, zal Stichting Vrienden van de Adventskerk nog eenmaal dit jaar een stoepjesconcert houden. Op zaterdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur staat op de stoep voor de kerk een groot Tv-scherm opgesteld waarop stadsorganist Simon Stelling te zien is die op dat moment live vanuit de kerk een pianoconcert geeft.

“In deze bizarre en onzekere tijden rondom het coronavirus is het even zoeken naar nieuwe manieren van denken en doen. Eerder dit jaar hebben we meer dan 15 keer elke zaterdag een pianoconcert georganiseerd. Dit was een groot succes. Een audiosysteem brengt het geluid versterkt naar buiten en het grote Tv-scherm toont de kunsten van Simon Stelling op de vleugel,” zegt Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk.

Verzoeknummers voor dit concert kunnen vooraf worden opgegeven via de Facebookpagina of door middel van het sturen van een e-mail naar info@vriendenvandeadventskerk.info.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden