<p>Stichting GeldZorg bekommert zich om mensen met financi&euml;le problemen. Foto: Writing4U.nl / Joep Derksen</p>

Stichting GeldZorg bekommert zich om mensen met financiële problemen. Foto: Writing4U.nl / Joep Derksen

(Foto: )

Maatje worden bij Stichting GeldZorg

Stichting Geldzorg Alphen aan den Rijn hoopt in het najaar een cursus voor nieuwe maatjes te houden. De organisatie koppelt maatjes aan mensen die hulp nodig hebben bij financiële problemen. Door de coronacrisis raken meer mensen hun baan kwijt en kunnen ze geldproblemen krijgen.

Alphen- Mensen met financiële problemen kunnen met diverse vragen zitten. "Kan ik deze maand nog rondkomen? Ik krijg meer rekeningen dan ik kan betalen. Hoe moet het nu verder? Ik heb een achterstand bij het betalen van mijn huur en/of andere rekeningen. Hoe krijg ik mijn financiële administratie (weer) op orde?"

Sinds augustus 2011 bestaat in Alphen aan den Rijn de Stichting GeldZorg, een initiatief van het Diaconaal Platform Alphen, om hen hulp te bieden. Het maatje begeleidt en ondersteunt ze en verricht ook aanvullend werk op dat van de professionele schuldhulpverlening. Ook heeft de stichting naar eigen zeggen goede contacten met de gemeente Alphen aan den Rijn.

Zou u mensen kunnen en willen helpen om hun financiën weer op orde te krijgen? Is maatje worden iets voor u? Kijkt u voor informatie op www.geldzorgalphen.nl

U wordt door de cursus getraind, dus niet zomaar in het diepe gegooid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden