• Alles

Confessionele Vereniging Alphen a.d. Rijn

maandag 18 februari 20:00 uur

Het bestuur van de afdeling Alphen aan den Rijn e.o. nodigt u hierbij uit tot het bijwonen van de laatste bijeenkomst van dit seizoen, die D.V. gehouden zal worden op maandag 18 februari a.s. in een zaal van de Adventskerk, Julianastraat 69 te Alphen aan den Rijn, aanvang 20.00 uur.

Op deze avond spreekt dhr. Hans Lefeber over het thema: "Ben ik een god in het diepst van mijn gedachten?".

Een toelichting van de spreker over het thema volgt hiena:

Op 19 mei 2019 is het 400 jaar geleden dat de oude kerk afbrandde. Ik vond dat een mooi moment om daar eens wat over te schrijven. Toen bleek dat 19 mei 1619 op de Eerste Pinksterdag viel, kwam de vraag naar boven: hoe kan dat?

De maand ervoor was de Synode van Dort juist afgelopen met een stuk over de zondagsrust. Hoe zijn we trouwens aan de zondag als vierdag gekomen? Is het wel waar dat we op de eerste dag van de week het vierde gebod vieren? Was de opstanding van Christus wel de reden om naar de zondag te gaan? Wat is nu de precieze oorzaak geweest van de switch?

Hebben we God eventueel hier en daar een handje willen helpen in de geschiedenis? Er zijn heel wat vreemde dingen gebeurd in de geschiedenis. Daar wil ik graag wat meer gedachten aan toevoegen op 18 februari 2019. Er zullen best wel een paar verrassingen tussen zitten. Augustinus, Bonifatius, Luther, Calvijn, Voetius en diverse anderen zullen de revue passeren.


deel deze activiteit

Locatie

adventskerk
Alphen aan den Rijn
Julianastraat 69
2405cg